Klompenpad van de Rijnstrangen 2022

Voor de zoveelste keer liepen we het Rijnstrangen-pad bij Oud-Zevenaar. De tel ben ik inmiddels kwijt. Het blijft een prachtig rondje! Zeker als de dijken en graslanden zo mooi in bloei staan, zoals in het voorjaar. Helaas is het rondje weer aangepast en is er een leuk stukje uit de ronde gehaald, waardoor de ‘overkant’ nu wel erg veel van hetzelfde is (en hoe mooi ook, ook dat gaat dan toch een beetje vervelen).

We zagen ook dat een stuk weiland en dijk uit de route is gehaald en terug is gegaan naar een ‘plankgas-boer’…. dan zie je pas écht wat dat doet met je biodiversiteit: de bloemen en kruiden waren verdwenen en wat resteerde was gras, gras en gras….. Wat ontzettend jammer dat het niet gelukt is deze agrariër aan te laten (blijven) haken bij deze mooie natuurontwikkeling.

Het zal misschien de warmte zijn geweest, maar de 14 km vielen ons allen zwaarder dan de etappes van 14 km die we in het Zwarte Woud liepen een week eerder. Maar al met al was het wel weer een leuke en mooie tocht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *