Noorwegen 2021

Ook deze zomer konden we gelukkig op het allerlaatste nippertje toch nog naar Noorwegen. We hadden ons verheugd op een maand in een van onze favoriete landen en hadden mooie hutten geboekt. Alleen: de kinderen waren niet welkom, want niet gevaccineerd. Pas een week voor vertrek paste Noorwegen die strenge regel aan en mochten kinderen van gevaccineerde ouders mee, na registratie, een negatieve test bij binnenkomst en een quarantaine van 10 dagen. Die quarantaine vonden we geen probleem: we zoeken juist altijd de rust en ruimte op en hoe meer verlaten hoe beter.

De eerste week brachten we door in een hut hoog op een berg, in de buurt van het plaatsje Nore. We hadden er het mooiste uitzicht ooit! De tweede hut lag wat noordelijker richting Skjak. Dit was volgens de eigenaresse een van de droogste streken van Noorwegen. Nou, dat hebben wij toch anders ervaren! Leuk was wel dat we er een hot-tub bij hadden. Adres nummer 3 lag in de omgeving van Voss. Een supergezellige hut, vlakbij een meertje. Ook van hieruit konden we prachtig wandelen en waren de fjorden dichtbij. Onze laatste hut was bekend en vertrouwd. Opnieuw gingen we naar ons verlaten sobere plekje aan het meer Mosvatnet. En wat een geluk: die week hadden we prachtig weer. Dat maakte het ‘douchen’ in het meer iets minder spartaans.

Al met al was het weer een fantastische maand met mooie en zware tochten, imposante landschappen, knusse kampvuurtjes, zwemmen in koude meren, pootje baden in wildstromende rivieren, afzien in kou en regen, genieten op een steen in de zon, kanoën in stilte en vooral genieten van het samenzijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *