6. Nóg meer regen

Het einde van de week, samen met Jelle en Erwin en de kids, kwam in zicht en het weer was nog steeds niet al te best. Na de nodige regen ’s ochtends werd het eindelijk een beetje droog en besloten we vanuit het huisje een wandeling te maken, een tocht van een kilometer of acht. Zodra we bij de eerste splitsing stonden, op tien minuten van ons huis, begon het weer te regenen. Het duurde een eeuwigheid voor we iedereen in regenjasjes en regenbroeken gehesen hadden, maar die moeite durfden we ons niet te besparen, want het zag er uit alsof het nog wel even zou blijven regenen. Jelle en Steen besloten in elk geval terug te keren. Met de overige acht maakten we een prachtige wandeling! Veel klimmen, veel smalle paadjes, door berkenbos met houten loopbruggetjes en over hoge bergtoppen met prachtig uitzicht. Toen we bijna thuis waren, bij dezelfde splitsing als op de heenweg, begon het na een kort droog moment, opnieuw gestaag te regenen. M’n regenkleding bleek de functie van water-tegen-houden te zijn verloren en voor Daantje was de grens bereikt na de lange en natte wandeling en ze voegde nog wat waterlanders toe aan alle nattigheid. Gelukkig was het toen niet ver meer en wachtten thuis de warme soep, douche en thee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *