4. Na regen komt zonneschijn

’s Nachts en ’s ochtends zat het potdicht in het dal en waren de bergen verborgen achter een dikke laag grijze mist. De regen kwam gestaag met bakken uit de hemel en tikte gezellig, doch ongewenst, op het dak. Het zag er niet naar uit dat het vandaag nog droog ging worden, tot toch wel enige vreugde van de kinderen, want dat betekende dat ze lekker in de pyama konden blijven rondlopen. Ze vermaakten zich in wisselende samenstelling met spelletjes en lezen. Mooi om te zien dat ze zich goed met elkaar vermaken, ondanks de verschillen in leeftijd.

Maar rond de middag was daar toch plotseling de zon! Inmiddels hadden we allemaal wel min of meer zin in een frisse neus en dus werden de wandelbroeken en -schoenen aan getrokken. Met de rugzakken vol brood en worst vertrokken we de bergen in achter ons prachtige huis. We liepen over mooie paadjes, afgewisseld met vlondertjes, houten plankjes en zompige veen-stukjes. Na een kilometer of zes waren we weer terug op de splitsing en liepen de mannen en Daantje terug naar huis. De dames beklommen nog een laatste klimmetje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *