2. Het Sherpa-pad van de Falkenuten

De eerste dag in Noorwegen besloten we de Falkenuten te beklimmen, want vandaag zagen de weersvoorspellingen er goed uit. In een lange rij beklommen we de traptreden en verbaasden ons erover hoe die grote stenen de berg op waren gesjouwd. Onderweg konden we nog een geocache meepakken, die Renske heel snel vond. Het einddoel was een meertje, waar Steen al bij de eerste worp een forel uit het water hengelde. Erwin, Roos, Renske en Daantje liepen ondertussen verder omhoog naar de sneeuw.

Voor de terugweg namen we een andere route. Hier was het af en toe zoeken naar een niet-bestaand pad, struinend door nattigheid en lage struikjes. Dat maakte het extra zwaar, zodat iedereen blij was toen we eindelijk weer op de weg uitkwamen.

De beloning was nog even pootjebaden in een mooi stroompje vol rotsen en ’s avonds versgevangen spekforelletjes en gepofte aardappels van het vuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *