Noorwegen 2022

Ook dit jaar hadden we weer een fantastische maand in Noorwegen. We verbleven op 3 plekken (Fla, Rysstad en Sand) en we maakten een driedaagse trektocht door het berggebied Stolsheimen. De eerste week hadden we een fantastisch huis met een buitensauna. Het was een luxe hut, waar het lekker ontstressen was. Het hoogtepunt die week waren de rendieren die ons vlakbij passeerden. Misschien wel een beetje té dichtbij.

Het hoogtepunt van de hele maand was zonder twijfel de driedaagse trektocht. De weersomstandigheden waren niet ideaal, maar maakten het wel extra indrukwekkend en mystiek. De eerste hut was onbemand en we hadden een kamertje met z’n vijven. In de tweede hut was het beduidend drukker en kwamen we op een slaapzaal terecht.

De derde week brachten we door met ons ‘wisselgezin’. We zaten op een vreselijk groot huisjespark. Gelukkig waren de hutten nagenoeg onbewoond en met laaghangende wolken viel een groot deel van het lelijke uitzicht weg. Het was wel gezellig met z’n 10en en we hadden genoeg ruimte én een hottub.

De laatste week zaten we vertrouwd in ons afgelegen, sobere hutje aan het meer. Ondanks dat we hier al een paar keer zijn geweest, ontdekten we nog steeds mooie onbekende plekken, zoals Litunet, een verzameling oude boerderijtjes hoog aan het fjord. Ook rondom Blasjo was het fantastisch mooi met dreigende wolkenluchten, met af en toe een zonnestraaltje tussendoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *