1. Herfst-pracht in de Alpen

De betere spontane acties! Een paar dagen voor de herfstvakantie begon, boekten we, nogal last minute, ons, inmiddels vertrouwde, adresje in Pfunds in Oostenrijk. De weersvoorspellingen zagen er goed uit en de Alpen kenden we nog niet in de herfst. Wauw, wat is het daar mooi in de herfst met al dat geel, bruin en rood van de lariksen, de bosbes en het gras. De bergen hadden we zo’n beetje voor ons alleen, in de vooravond van de seizoenssluiting. Het was een beetje plannen wanneer welke gondels nog gingen, maar nu de kinderen inmiddels best ervaren hikers beginnen te worden, zijn we daar veel minder van afhankelijk (maar eerlijk is eerlijk: het gondelen is natuurlijk altijd wel een leuke toevoeging!).

Op de eerste dag gingen we uit Nauders vandaan omhoog. Waar we voorheen niet verder kwamen dan de waterspeeltuin Goldwasser, ontdekten we nu mooie klauterpaadjes hoger de bergen in. Met de kids klommen we naar 2.555 m en ik klom in m’n eentje nog even verder, door de sneeuw, naar de bergrand en -graat op 2.890 m. Dankzij deze klim en afdaling door de sneeuw had ik wel gelijk spierpijn voor de rest van de week ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *