Eifel voorjaar 2019

Vanwege diverse deadlines was het verschrikkelijk druk op het werk, maar door aan de voorkant wat lange dagen te maken, wist ik twee extra vrije dagen te organiseren rond Pasen. En dus konden we er lekker een paar dagen tussenuit naar ons vaste adresje in de Eifel. Hier komen we inmiddels als zo’n jaar of vijftien, maar het verveelt er nooit. Na slechts tweeënhalf uur rijden sta je in één van de prachtigste gebieden. Helaas ontdekken steeds meer mensen dat en dus hebben we het er het afgelopen decennium behoorlijk druk zien worden. Zeker rond feestdagen zoals nu met Pasen. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken: het was supermooi weer en we konden met z’n vijven fulltime buiten zijn.

Voor de eerste dag had ik een rondje van ruim dertien kilometer uitgestippeld met de gps. Onderweg konden we dan nog wat geocaches zoeken. Met de belofte dat we er lekker de hele dag de tijd voor zouden nemen en onderweg zouden picknicken zagen de kids het ook helemaal zitten. En dus gingen we met ieder een eigen rugzak met broodjes, drinken en een banaan op pad. En ik uiteraard met m’n zware rugzak met camerastuff. Waar de dag ervoor nog een objectiefje bij was gekomen: een prime 50mm. Dat verklaart ook meteen het gebrekkige aantal landschapsfoto’s ;-).
De eerste twee geocaches vonden we heel snel (in een nep-paddestoel) tot wat minder snel (verstopt in een gat achter veel mos), maar daarna waren ze onvindbaar of was de halve berg afgegraven. Ondanks die teleurstelling maakten we een mooie lange wandeling en hadden de kids het ook echt goed naar hun zin!

Ook de dagen erna trokken we erop uit en mochten het, van Renske vooral, geen korte wandelingen worden. Met onderweg wat spelen aan een beekje, leuke klim- en klauterpaadjes (soms recht omhoog tegen een rotswand), een parcours over een mikado van boomstammen, woelmuizen, een eekhoorn, een dassenburcht, hagedisjes en Tieme die door een bankje zakte, bleef het alle dagen leuk. We liepen uiteindelijk ruim veertig kilometer in vier dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *