Klompenpad van de Rijnstrangen

Het is coronatijd, de wereld zit op slot en het is mooi weer. Dus gaan we er lekker vaak op uit. Vandaag liepen we met z’n viertjes het klompenpad van de Rijnstrangen bij Oud-Zevenaar. Wauw, wat een superdag! Maar liefst 14,5 km tippelden we weg. Ik vond het spannend, zo zonder Jasper een lange afstand te lopen, want als er één het onderweg niet meer zou zien zitten, zou alles uit mij moeten komen om te motiveren en dan is het lastig verdelen met 3 kinderen. Ooit heb ik eens een regeltje gelezen dat het aantal kilometers dat je van een kind mag verwachten, gelijk is aan haar/zijn leeftijd… Maar bij onze 5-, 7- en 9-jarige gaat dat gelukkig niet op. Gedurende de hele wandeltocht bleef het leuk en gezellig en vlogen de kilometers voorbij.
Hoogtepunten: heeeeeeel veel bloemen en kruiden, twee trekpontjes, heel veel ooievaars, meerdere koninginnepages, beversporen, torenvalkjes, heel veel hekjes waar we overheen moesten klimmen, de paadjes door de rabatbosjes, brasems, een koekoek die ons 15 km lang toezong, buizerds, o…. en een zebra…..
En de zon scheen volop, dus dat leverde drie pandagezichten op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *