1. Reis

De reis naar Noorwegen hadden we opgeknipt in drie delen. De eerste overnachting hadden we in het noorderlijkste puntje van Duitsland in het plaatsje Handewitt. Jelle en Erwin hadden in hetzelfde plaatsje een overnachting geboekt en dus konden we gezellig met elkaar eten. Dat werd een grote schnitzel, vlees nu het nog kon!

De volgende ochtend vertrokken we op ons gemakje naar het noorden van Denemarken, met op een uur voor de eindbestemming nog een geplande stop in het bos Rold Skov, waar kromme knoestige bomen stonden. We picknickten er en maakten er een wandeling.

’s Avonds aten we in Bronderslev bij een soort van pizzeria/hamburgertent, waar we overjarig bier dronken, dat ergens onderuit een kast tevoorschijn was gekomen.

De volgende ochtend moesten we vroeg op, om op tijd bij de boot te zijn. Netjes om 7.45 uur stonden we in rijen opgesteld, die links en rechts van ons de boot op mochten. Twee rijen bleven staan: onze rij en die van Jelle en Erwin. Achterin de auto brak de paniek uit…. ze zouden ons toch niet vergeten??? Met nog slechts 4 auto’s achter ons, mochten we dan toch eindelijk ook inschepen. De kans dat we nu nog een plekje voor tien man zouden kunnen vinden was vast nihil.
Op weg naar het dek kwamen we stomtoevallig ineens bekenden tegen van school! Daar hebben we gezellig een kopje koffie mee zitten drinken en reisplannen en tips uit zitten wisselen. Verder brachten we de tijd lekker in het zonnetje op het dek door, wat een mazzel hadden we met het weer!

Na aankomst moesten we nog zo’n drie uur rijden. Na telefonisch contact met de eigenaar kregen we de instructies om het huis in te komen (met 10 man liepen we te spoorzoeken in de schuur) en bleek het echt het mooiste huisje ooit. Hier houden we het wel een weekje vol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *