17. Met z’n tweetjes op pad

We startten de dag langzaam op. Iedereen leek langzaamaan een beetje vermoeid te raken. De dames keken een filmpje op de bank en ik werkte m’n verslag en foto’s bij. Aan het einde van de ochtend vonden we het tijd toch iets te gaan ondernemen; het was immers droog en de een-na-laatste dag alweer. Renske was het er absoluut niet mee eens en had geen zin. We reden naar hetzelfde gebied als de dag ervoor, waar we de wandeling vanwege het dreigende onweer eerder hadden moeten afbreken. Jasper wilde er vissen en ik wilde alsnog naar de eerder geplande top. De kinderen mochten kiezen wat ze wilden. Dat pakte uit zoals verwacht: Renske en Daantje bleven bij Jasper om bij een stroompje te spelen en Tieme en ik liepen richting de eerder geplande top.

Het was gezellig zo met z’n tweetjes op pad en het schoot lekker op. Na elke top zagen we een berg die nóg hoger was en het zicht belemmerde en zo kwam het dat we uiteindelijk tóch op de Dyna stonden, terwijl we dat niet zo hadden gepland. Op 1212 meter hadden we 180 graden rondom zicht. Maar ook zag ik, op dezelfde plek als gisteren, zich zware donkere wolken samenpakken. Het maakte dat ik er een beetje het tempo in wilde houden, want nu bevonden we ons echt wel serieus hoog en in erg afgelegen gebied en daar wilde je écht niet door slecht weer overvallen worden. De ervaring van de dag ervoor leerde dat het zo’n vaart niet zou lopen, maar toch… Ruim om tijd waren we weer terug bij Jasper, Renske en Daantje die ons al tegemoet waren komen lopen. Met 2 gevangen forellen. Via een leuk paadje met het nodige klauterwerk liepen we terug richting de auto. Inmiddels kwam er een regenbui onze kant op en het ging erom hangen of we op tijd bij de auto zouden zijn. Dat lukte helaas op vijf minuten na niet.

We reden terug naar de hut, waar het nog droog en zonnig was. Terwijl ik de pasta kookte, maakte Jasper de forellen klaar op de bbq, in de regen inmiddels. Een ervan was echt enorm; we hadden er meer dan genoeg aan met z’n vijven. Als toetje roosterden we marshmallows boven het vuur…. In de regen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *