4. Sneeuwpret!

Kan de herfst in de Alpen nog mooier? Ja, dat kan… Met een verse laag sneeuw op de toppen als verrassing ’s ochtends bij het ontwaken!
Vandaag waren we niet persé in het mooiste gebied van de Alpen: Fiss-Serfaus-Ladis. Vooral geliefd vanwege de enorme hoeveelheid gondels, berghutten, hotels en fraai aangeharkte paadjes. Niet waar wij erg enthousiast van worden, want weinig tot geen uitdaging, maar vandaag wilden we niet teveel kilometers maken én we (de dames althans) wilden graag rodelen! Na een puzzeltje van liften aan elkaar knopen die nog wél in bedrijf waren (we zitten in een overgangsweek, waar een groot deel al aan de seizoensstop is begonnen in de voorbereiding op de winter), gondelden we via 3 trajecten van Fiss naar Serfaus en naar boven de bergen in. Vandaaruit liepen we zo’n 5 km terug richting de Moseralm, zowaar via een minder aangeharkt en eigenlijk best leuk paadje. Onderweg zorgde een helikopter voor de nodige afleiding door steeds heen en weer te vliegen, met aan een lange kabel een kuip vol grind. Precisie-vliegen! Vanaf de Moseralm gingen we met de rodelbaan weer naar beneden. Een leuke ronde, waar we ons een prima dagje mee vermaakt hebben, genietend van het heerlijke weer en de wit-besneeuwde bergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *